El Col·legi Singuerlín ha celebrat el seu primer "Flaix Cultural" amb un tema que ha captivat l’alumnat i el professorat: els 100 anys de ràdio a Catalunya. Durant tota la setmana, l’escola s’ha omplert d’activitats dedicades a la ràdio, amb tallers, entrevistes, sortides i, sobretot, molta il·lusió per aprendre més sobre aquest mitjà de comunicació que ha connectat generacions i ha marcat la història del país.
Dia 1: Inauguració amb un convidat especial
La setmana va començar amb una visita de luxe: el periodista Quim Esteban, de Ràdio Nacional d’Espanya, qui va compartir amb els alumnes de Cicle Superior la seva experiència en el món de la comunicació. Esteban, amb una llarga trajectòria com a conductor i director de programes a RNE, va inspirar els nostres estudiants amb la seva passió pel periodisme i la importància de la ràdio com a eina cultural.
Sortides a emissores de ràdio i tallers interactius
Els diferents cicles també van gaudir d'activitats fora de l’aula:
- Els més petits d’Educació Infantil i Cicle Inicial van visitar Ona Mar a Badalona, on van descobrir els secrets de la ràdio i van experimentar en un entorn professional.
- El Cicle Mitjà va viure una aventura a la Cadena SER de Barcelona, on van tenir l'oportunitat de compartir un moment viral amb el periodista Tomás Roncero, que va fer d’aquesta visita una experiència memorable.
- Els alumnes de Cicle Superior i ESO es van traslladar al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (Mnactec) a Terrassa, on van participar en tallers d’experimentació sobre les tecnologies de comunicació.
Creació i pràctica: una ràdio dins de l’escola
A l’aula, l’alumnat es va endinsar en la història de la ràdio, des de la primera emissió de Ràdio Barcelona fins a l’era digital actual. Amb tallers creatius, cada classe va dissenyar els seus propis logos i va participar en sessions de locució a l’estudi de ràdio muntat dins de l’escola. Els micròfons es van omplir de veus joves que van compartir notícies, entrevistes i monòlegs, fent-nos viure cada història amb entusiasme.
Els programes enregistrats durant aquesta setmana especial ja es poden escoltar a la web del col·legi, on l’audiència pot gaudir de les veus i la creativitat dels joves locutors.
Comiat i agraïments
El "Flaix Cultural" ha estat una experiència enriquidora que ha permès a l’alumnat conèixer, crear i comunicar. Gràcies a l’esforç de tots, aquesta setmana dedicada a la ràdio quedarà com un record especial. Amb el projecte “Ràdio Singuerlín: 100 anys de ràdio a Catalunya” concloem una setmana plena d’aprenentatges que sens dubte han deixat una empremta en els nostres estudiants.
Comments