top of page
Search

Participació en el Festival Retotech

Avui, dijous 6 de juny s’ha celebrat el Festival RetoTech, que organitza la Fundación Endesa. És la segona vegada que hi participem amb alumnes de 4t d’ESO. El festival té lloc a la seu de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), en el Districte de Sants-Montjuic.


Per participar-hi cal presentar projectes que aportin solucions tecnològiques a problemes reals de la societat. Aquestes solucions inclouen obligatòriament programació robòtica, programació d’Apps per mòbils i disseny i impressió en 3D.


Enguany hi han participat unes 45 escoles de Catalunya (en les categories de primària i secundària). El nostre equip representant ha presentat un dispositiu per entrenar la memòria visual i auditiva. El propòsit és prevenir les malalties que provoquen pèrdues de memòria, com l’Alzheimer. L’aparell, de la mida d’una llibreta petita, genera seqüències de llums i sons i l’usuari ha de provar de reproduir-les prement la seqüència correcta de botons.


A la fira, cada equip té el seu espai on ha d’explicar el projecte a la resta de participants. Cada escola pot emetre un vot i així s’escull el projecte guanyador. El nostre projecte ha quedat ben posicionat i l’experiència ha estat ben valorada pels nostres alumnes, que han tingut l’oportunitat de fer noves amistats i conèixer projectes molt interessants.


La coordinadora de RetoTech a nivell de Catalunya, Laura Echer, ens ha felicitat i ens ha animat a tornar a participar el proper curs.


Una bona experiència!5 views0 comments

Comments


bottom of page