Notícies

XVIII TROBADA DE CORALS DE CATALUNYA

03-05-2021

ELS ALUMNES DE TERCER I QUART DE PRIMÀRIA FORMEN EL COR PARTICIPANT A LA TROBADA DE CORALS DE CATALUNYA.

La trobada que, enguany va ser virtual, es va celebrar el passat dijous 29 d'abril.

Al llarg de tot el segon trimestre els alumnes de Cicle Mitjà han preparat un parell de cançons per interpretar a la XVIII Trobada de Corals organitzada pel Consorci d'Educació de Catalunya. Enguany, tenint present la situació pandèmica en la qual ens trobem, ha estat una trobada virtual, però mantenint l'esperit de les edicions anteriors per donar a conèixer el cant coral que es treballa als centres. Han participat 9 escoles de diferents comarques d'arreu del territori amb les que hem gaudit cantant plegats i escoltant les seves interpretacions.

La temàtica de la cantata ha sigut La carta de la Terra, una declaració internacional de principis i propostes per la protecció de la natura, els drets humans, el desenvolupament igualitari i la pau. En relació amb aquesta temàtica els nostres alumnes van interpretar una adaptació de la cançó El món seria més feliç. Per finalitzar totes les escoles juntes van cantar el Cant de la trobada del compositor Constantí Sotelo.

Us preguntareu per què és tan important el cant coral? Al cor cantem, però cantem amb els companys. Al cor aprenem a cantar escoltant, a ajustar la nostra acció a l'acció dels nostres companys. Per tant aprenem a escoltar, però també aprenen el valor del treball en grup. Perquè només s'aconsegueix el resultat que busquem, la millor interpretació possible de l'obra, si totes i cada una de les veus respiren, articulen les consonants, canten la mateixa nota i amb la mateixa intensió alhora. Només que un respiri o no respiri on no toca, canti més fort o perdi el to, el resultat del treball cooperatiu no serà el que tots volíem. L'èxit del grup depèn de tots i cada un dels membres del cor.

Aquests valors, els de l'escolta de les altres veus i el de la màxima implicació per a l'assoliment d'una fita comuna són lliçons que també aprenem cantant al cor i que seran de gran utilitat a aquests nois i noies ara (en la seva infantesa) però també en el seu futur com a ciutadans del món.

Des de l'escola volem felicitar els nens i nenes participants per la seva interpretació i el seu esforç a l'hora d'aprendre les cançons, no només del Singuerlín, sinó de totes les escoles participants. També Aprofitem l'avinentesa per agrair a les famílies el seu suport incondicional fent possible que puguem dur a terme projectes com aquest.

A continuació podeu gaudir de les actuacions del nostre cor.


Xarxes socials: