Notícies

SETMANA LITERÀRIA

27-04-2021

La Setmana literària ha tornat a fer-se present a l’escola. Al llarg d’aquests dies ens ha servit a tots, per donar importància a la paraula, com a eina primordial de la comunicació de l’ésser humà. Per mitjà del llenguatge articulat ens hem enlairat pels territoris de l'abstracció i de la raó. El pensament necessita plasmar-se en mots, en frases, en textos per poder ser formulat, transmès, qüestionat... Per escriure d'una manera clara, argumentada i convincent, ens cal haver reflexionat prèviament sobre el que aspirem a comunicar. I llegir amb atenció i esperit crític, que ens aporta recursos que milloren la nostra capacitat expressiva.

Sovint molts intel·lectuals, autors i, també adolescents, han intentat respondre a una pregunta de vital importància: Per a què serveix llegir?

Des del Col·legi Singuerlín, creiem, treballem i defensem que llegir serveix per evitar la ignorància, per evitar que el poder ens enganyi. Estem convençuts que hem d’ensenyar a llegir perquè cap interpretació es pugui imposar, perquè el nostre alumnat trobi la seva i la pugui defensar amb arguments. En definitiva, hem d’ensenyar a llegir, els alumnes han d’aprendre a llegir i hem de llegir per a ser lliures, per tenir criteri propi i per a poder crear la nostra pròpia opinió.

El Col·legi Singuerlín ha volgut recuperar l'ambient festiu i cultural que representa la tradicional i esperada Diada de Sant Jordi. Una tradició arrelada a Catalunya des del segle XV, quan ja s'organitzaven fires de roses amb motiu d'aquesta festivitat.

Enguany han estat moltes i diverses les activitats programades amb la finalitat de celebrar la nostra V Setmana literària, que ha estat marcada per la commemoració del centenari del naixement de l'escriptor Gianni Rodari.

Amanida de contes, binomi fantàstic, el conte al revés, la paraula màgica, han estat entre altres, algunes de les tècniques que han practicat el nostre alumnat durant aquesta setmana.

El 23 d'abril, per culminar amb aquesta setmana cultural, tots els alumnes de l'escola, des de la Llar d'Infants fins al darrer curs de l'ESO, han pogut gaudir d'una jornada especial protagonitzada pels tradicionals Jocs Florals de l'escola, la rosa secreta, la llegenda de Sant Jordi, contes de famílies, i moltes activitats més.

Enguany, el Departament de llengües ha volgut impulsar la poesia com a gènere literari i per aquesta raó ha organitzat un certamen literari en el qual han participat tots els alumnes des de 1r d'EP fins a 4t d'ESO amb les seves poesies en les tres diferents llengües de l'escola.

El 23 d'abril, per culminar amb aquesta setmana cultural, tots els alumnes de l'escola, han pogut gaudir d'una jornada especial protagonitzada pels tradicionals Jocs Florals, la rosa secreta, la llegenda de Sant Jordi, contacontes...

Aquest any, l'equip del Departament juntament amb la col·laboració d'altres mestres i professors, han preparat una representació teatral per reviure de prop la coneguda i tradicional llegenda de Sant Jordi.

Els alumnes de la Llar d'infants, per la seva part, han participat per primer cop en els "Petits Jocs Florals 2021" per assistir a l'entrega de premis del II Concurs de punt de llibre de l'escola, i ho han fet disfressats de cavallers i princeses.

Però encara hi ha hagut més. Recomanacions literàries per part de l'alumnat i professorat, recitals de poesia i l'esperada tarda de "Explica'm un conte" en la que algunes famílies ens han explicat contes, enguany, amb una pantalla entremig. Una activitat familiar en la qual participen, cada cop amb més col·laboradors i col·laboradores. Moltes gràcies, famílies.

Es posa punt final a una setmana on la literatura ha estat molt present a les aules perquè entenem que, a part de comportar un plaer, llegir i escriure constitueixen vehicles comunicatius que afavoreixen el creixement personal.


Xarxes socials: