Notícies

PROJECTE CAMERUN

28-09-2022

A continuació us deixem un fragment d'una notícia publicada a la pàgina web del Fons Monetari Internacional.

La suma de tres crisis —conflicte, COVID i canvi climàtic— dóna lloc a una altra: la fam. 

Un període d'anys de relativa estabilitat de preus va arribar al final el 2021 quan els preus dels aliments van augmentar el 23%, a causa en part d'esdeveniments meteorològics extrems que van minvar les collites i els costos de l'energia creixents. Després va venir la invasió russa d'Ucraïna a finals de febrer, que va elevar els preus a màxims històrics en pertorbar els fluxos de matèries primeres de dos dels exportadors mundials més grans de blat i altres aliments bàsics.

La invasió va paralitzar els altres congestionats ports d'Ucraïna al mar Negre i va deixar els camps desatesos, i va reduir la capacitat exportadora de Rússia. Els dos països representen una quarta part de les exportacions mundials de blat i una cinquena part de les exportacions d'ordi i blat de moro, i més de la meitat de les d'oli de gira-sol, i subministren al voltant d'una vuitena part de totes les calories comercien al món.

Cal assenyalar que els preus dels aliments estan pujant en paral·lel la inflació està a l'alça i la pandèmia continua sembrant obstacles a les cadenes de subministrament, mentre que el canvi climàtic amenaça la producció a moltes de les regions agrícoles del món, amb més sequeres, inundacions, calor i incendis.

El proteccionisme també preocupa molt. Molts països estan suspenent els enviaments de grans i olis de cuina, possiblement per por de les tensions socials. Fins ara, més de vint han imposat restriccions a les exportacions, segons l'Institut Internacional de Recerca sobre Polítiques Alimentàries.

Aquests aspectes destacats anteriorment, fan que al continent africà es vegi clarament afectat i cada dia hi hagi més i més morts per desnutrició. Camerun és un país que pateix molt i que la crisi alimentària mundial, els hi afecta de ple. L'escola, en col·laboració amb l'ONG Makary Blangoua, treballa perquè els nens i nenes del nord de Camerun de pobles com: Makary, Blangoua, Blaram, Yagoua, Maroua i Kousseri, puguin assistir a l'escola, rebin una formació i mengin almenys un àpat al dia. 

Sempre cal tenir present que hi ha algú que ho està passant pitjor que nosaltres, en moments difícils, hem d'aixecar la vista, mira més enllà del nostre mèlic i ajudar amb el que puguem. Des de l'escola continuem recaptant diners a través de la venda de samarretes i clauers. Aquest projecte de solidaritat, és un projecte d'escola, és per això que demanem la màxima col·laboració de tota la comunitat educativa, comprant samarretes, venent-les, fent-ne difusió entre la família, els amics i els companys de feina, etcètera. Tot el que portem recaptat i el que recaptem, serà per pagar el cost d'elaboració de les samarretes i els clauers i la resta, serà una donació íntegra per l'ONG Makary Blangoua. 

El projecte solidari Camerun va lligat als projectes de Primària, amb el projecte interdisciplinari "El dret dels infants" que realitzen els alumnes de Cicle Superior. Tanmateix, també es treballa i es té present en el treball de la matèria d'Emprenedoria de 3r d'ESO i des de les sessions setmanals de Religió que fan a la secundària. Durant tot el curs, es podrà col·laborar adquirint o distribuint el marxandatge, però sobretot, se centrarà en la setmana del 14 al 20 de novembre, ja que el diumenge 20 de novembre se celebra el dia mundial del dret dels infants. 

Si voleu col·laborar, pregunteu a secretaria.

Si us plau, ajudem a ajudar!

Moltes gràcies.

A continuació us deixem algunes de les imatges de les escoles que vam poder visitar, en el darrer viatge que vam poder participar com a centre.

Escola de Yagoua. Els i les alumnes cantant una cançó de benvinguda als visitants. 

Noies i nenes a la sortida de l'escola de Maroua.

Escola de secundària a Kousseri, en aquest centre poden escollir en estudiar alemany o castellà com a tercera llengua.


Xarxes socials: