Notícies

CAMÍ ALS JOCS OLÍMPICS: DE SINGUERLÍN AL MÓN.

01-11-2021

BENVINGUTS ALS JOCS OLÍMPICS DE SINGUERLÍN!

Des de temps immemorables, l'ésser humà ha sentit la seva inherent necessitat de ser ben a prop de Déu. La seva pròpia naturalesa, humana i divina alhora, l'ha empès a cercar-lo de totes les maneres i per totes les vies possibles.

Ara ja fa més de dos mil set-cents anys, a l'Antiga Grècia, homes i dones cercaven Déu a través del coneixement de la Veritat que segons ells només estava en possessió dels déus i era obligació moral cercar aquesta Veritat per ser ben a prop dels residents de l'Olimp. A més, Grècia cercava persones virtuoses, és a dir, persones capaces d'obrar amb rectitud a partir dels ideals del Bé, la Veritat, la Justícia i la Bellesa, amb la finalitat d'establir una vida on governessin l'ètica i la moral.

I va ser així com en aquesta recerca l'ésser humà va iniciar els primers Jocs Olímpics o Olimpíades (en referència a l'Olimp i a la ciutat grega d'Olímpia) per honrar Zeus amb aquelles persones que se sentien capaces d'estar més a la vora dels déus a partir del treball realitzat amb el seu cos, és a dir, l'esport. Tan importants eren aquests sis dies esportius que se celebraven cada quatre anys que tota la vida normal i oficial s'aturava, per tal de promocionar la pau, les relacions entre les persones de diferents cultures que es posaven a prova després d'una llarga temporada d'entrenament, d'esforç i de superació personal.

Més cap als nostres dies, tots aquests valors esportius es van recuperar després de molts anys de no celebrar-se els Jocs Olímpics. El Baró de Coubertin va recuperar aquesta empresa esportiva al 1896, creant el símbol actual de les anelles olímpiques de cinc colors al 1914. Aquest símbol reuneix tot el que som nosaltres com a persones: cada anella representa un dels cinc continents del nostre planeta i la diversitat de les persones que conformen tot el territori habitat. Per tant, en aquest símbol hi podem resumir la raça, la religió, la tradició, els costums i el nostre tarannà.

És per això que el Col·legi Singuerlín, aprofitant la celebració dels Jocs Olímpics de Tòquio, no pot deixar passar l'oportunitat de fer memòria i potenciar tot allò que representa l'esperit olímpic des dels seus inicis: la Virtut de l'ésser humà per obrar correctament basant-se en el Bé, la Moral, la Veritat i la Justícia; la recerca del millor d'un mateix tant físicament com espiritualment; el retrobament entre la nostra condició humana i divina; els valors del respecte, la tolerància, l'esforç personal, l'esperit de sacrifici i l'empatia envers els altres; la recerca de la nostra perfecció en el treball del dia a dia.

Durant la setmana del Flaix Cultural, l'alumnat de totes les etapes del Col·legi Singuerlín podrà començar a esdevenir un grup de persones amb l'objectiu mens sana in corpore sano. Partint dels Jocs Olímpics com a base comuna a tots els cursos, tot l'alumnat s'endinsarà en el món de l'esport tenint els Jocs Olímpics com a escenari principal. Els més petits descobriran l'ambient olímpic amb els seus símbols i la seva història a més de practicar alguns esports; a Primària hauran de ser capaços de conèixer en profunditat determinats esports clàssics i ajudar als seus companys i companyes de cicle a conèixer-lo i a procurar que el practiquin correctament; a la Secundària, entraran en el món dels esports més contemporanis i a descobrir la realitat dels Jocs Paralímpics.

Amb tot això, esperem que tot l'alumnat del Col·legi Singuerlín iniciï o continuï el seu desenvolupament esportiu i que creixi en l'esperit, un esperit de compartir, de respectar, de mirar envers els altres i sobretot d'estimar.

Benvinguts als Jocs Olímpics de Singuerlín!


Xarxes socials: