Notícies

ALIMENTEM UN MÓN SOSTENIBLE

28-02-2021

Des de fa un temps cap aquí, la humanitat s’ha anat tancant en ella mateixa cada cop més. Economia, ecologia i societat han entrat en un vòrtex d’entropia del qual ens està costant sortir-ne. I és que no hi ha solució dins de la individualitat de cadascun de nosaltres. Necessitem retornar al nostre estat natural, el de formar una societat, el d’unir les nostres forces per a treballar conjuntament.

És per això que, durant la setmana del 22 al 26 de Febrer, els alumnes i professors del Col·legi Singuerlín vam decidir unir-nos en el Flaix Cultural com a comunitat per a fer d’aquest del nostre entorn un món molt millor, amb el lema “Alimentem un món sostenible”. Esforç, dedicació, empenta i esperit de transformar la societat varen ser els combustibles dels nostres alumnes que durant cinc dies van poder adonar-se de la realitat que els envolta.

Per tal d’alimentar un món sostenible, els alumnes van adonar-se que la sostenibilitat comença en un mateix. L’alimentació és l’acte fonamental que implica un respecte al propi cos i a la pròpia salut, i poder ser així exemple per a la resta de la comunitat. Sent persones més sostenibles podem fer d’aquest món un lloc on ningú pateixi tanta desigualtat, un lloc en el què es pugui gaudir de la natura i retornar als nostres orígens de fraternitat entre nosaltres i comunió amb el planeta.

La setmana sostenible del Flaix Cultural ha estat marcada per buscar alternatives més sostenibles i ecològiques que no impliquin accelerar el canvi climàtic; hem treballat per a mantenir l’existència dels ecosistemes més fràgils i hem estat conscients dels impactes humans i ambientals de les nostres decisions en l’alimentació i l’explotació de recursos.

Per això, al Col·legi Singuerlín ens hem compromès a ser més sostenibles, marcant una tolerància zero amb el malbaratament, amb la mala alimentació, amb l’explotació de persones en països del Tercer Món, i hem après que el més preuat d’aquest món són les persones i el nostre planeta.

Cal que tornem a viure com a germans, a treballar en estreta col·laboració i a mirar cap a un futur que depèn sempre de nosaltres. No podem deixar-ho per a més endavant. Ha de començar ara, aquí, per nosaltres, pel planeta.


Xarxes socials: