Notícies

ACCEPTATS A RETOTECH

21-10-2022

Vivim en un futur canviant. Des de fa uns quants anys, els avenços tecnològics i l'educació dels nostres joves van acompanyats de la mà, i al Col·legi Singuerlín sempre treballem per estar al capdavant de la innovació pedagògica.

Aquest any hem incorporat els projectes STEAM a l'etapa de Secundària, una disciplina que combina la Ciència, la Tecnologia, l'Enginyeria, l'Art i les Matemàtiques. Fruit d'aquest projecte, aquest any ens aventurem en un dels millors reptes tecnològics i digitals que hi ha a casa nostra: el repte RetoTech de la Fundación Endesa. Davant d'aquest repte tan engrescador, des del Col·legi Singuerlín vam decidir proposar la nostra candidatura a partir d'una vídeo realitzat pels alumnes de 3r d'ESO en el qual mostren el seu entusiasme i ganes de treballar en aquest gran projecte.

Després d'un rigorós procés de selecció, la nostra candidatura ha estat positivament valorada i triada per a participar en la creació d'un projecte innovador.

RetoTech és una iniciativa que té com a finalitat contribuir i impulsar projectes educatius innovadors que transformin la formació dels més joves. En el cas del repte plantejat pel Col·legi Singuerlín, es tracta del desenvolupament d'un projecte realitzat en tres etapes amb la finalitat de resoldre un necessitat real del nostre entorn emprant tècniques com la programació i la robòtica. En aquest marc pedagògic s'impliquen tant a l'alumnat de 3r d'ESO com al professorat de les àrees de Tecnologia i de Física i Química.

Per tal de poder desenvolupar aquest projecte, RetoTech formarà als participants en robòtica i impressió 3D per tal que finalment es pugui crear una solució a un problema de la vida real.

Innovació, tecnologia, emprenedoria, ciència, treball en equip i creació de coneixement són els ingredients que utilitzarem al Singuerlín per tal de potenciar les vocacions científiques i, sobretot, per tal que el nostre alumnat formi part del futur que entre tots volem construir per a ells i per a tothom.

Us deixem el vídeo que vam presentar.


Xarxes socials: