Serveis

Servei de menjador i migdia


 

Concebem el menjador escolar com un espai educatiu més dins el nostre projecte, ja que els infants i adolescents que comparteixen l'àpat amb nosaltres, poden enriquir-se amb un aprenentatge ple de sentit i significat. Amb aquesta fita, treballem perquè l'espai del migdia formi part del projecte educatiu de l'escola en coherència amb la línia educativa del centre i buscant la màxima transversalitat amb el treball de l'escola i de la família.

Per fer possible el servei de menjador comptem amb un equip degudament format, a part de professorat del centre que hi col·labora activament, com també membres de l'equip directiu que fan menjador diàriament, una mostra més de la importància que té per a nosaltres aquest espai i aquest temps. Podem garantir que el personal que serveix i dur a terme l'activitat de menjador coneix la correcta manipulació d'estris de cuina per a evitar possibles contaminacions i accidents.

Per a nosaltres, el menjador no només cobreix un àpat diari dels vostres fills i filles, sinó que també ajuda al fet que l'alumne guanyi en empoderament i autonomia personal. El menjador i migdia té la voluntat que els nens i nenes que es queden a dinar facin pròpies unes habilitats socials, emocionals i d'alimentació saludable. 

Pel que fa a la vigilància de pati, està cobert amb el mateix personal de menjador, d'aquesta manera si hi ha qualsevol mena d'incidència o avís que s'hagi de fer, la comunicació amb els tutors i tutores, i de retruc amb les famílies, és molt més directe i fluida. Al final de trimestre, a més, es facilita un informe a les famílies que valora diferents ítems.

Una alimentació equilibrada és fonamental per al correcte desenvolupament dels més joves. Per això fomentem en els alumnes els hàbits alimentaris que reuneixen les pautes més adients. El nostre menú garanteix l'aportació de totes les necessitats nutritives i segueix les recomanacions dietètiques i la freqüència de consum aconsellades per als diferents grups d'aliments.

El dinar és a càrrec d'Ausolan i es realitza a la cuina de l'escola. Aquesta empresa aporta el personal de cuina i són els que s'encarreguen de l'elaboració dels menús que es fan sota control dietètic i de qualitat. Mensualment, els pares reben la informació del contingut de cada dia que també està disponible a la pàgina web de l'escola.

A la societat actual, les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries creixen a un ritme elevat. Per això, conscients de la importància que tenen aquestes dietes especials per a la salut dels alumnes, així com de la preocupació dels pares, mares i tutors, des de cuina es fan menús adaptats, substituint aliments al·lèrgics per altres de similar valor nutritiu. 


Arxius: